Slide backgroundSlide thumbnail
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Λίγα λόγια για τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς"

11 Χρόνια Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς»
(2006-2017)

Το 2004 μία ομάδα παιδιών που είχαν αρχίσει να μαθαίνουν σκάκι, σε συνδυασμό με τις επιτυχίες που είχε γνωρίσει το σκάκι στην Χαλκίδα από τις προσπάθειες του  αρχαιότερου  παράγοντα  του  σκακιού στην Ελλάδα, κ. Νίκου Γιαμαρέλλου, και του παράγοντα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.)  κ. Δημήτρη Σκυριανόγλου, μας έπεισαν να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το πνευματικό άθλημα και τολμούμε να πούμε ότι γίναμε λάτρεις του. Μας  ώθησαν  επίσης  στη  δημιουργία  ενός πρότυπου σκακιστικού σωματείου που θα είχε σαν σκοπό την ανάπτυξη και τη διάδοση του αθλήματος σε όλη την Εύβοια.

Έτσι ξεκίνησαν οι διεργασίες για την υλοποίηση του στόχου μας και στις 7 Απριλίου 2006 το σωματείο αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Χαλκίδος με την επωνυμία Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς". Έκτοτε λειτουργεί στην οδό Καραμουρτζούνη 1 (3ος όροφος).

Επικεφαλής προπονητής είναι ο κορυφαίος Έλληνας και πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας Ανδρών Γιάννης Νικολαΐδης. Συνεργάτες  του  οι  προπονητές Αντώνης Βραγοτέρης, Μαρία Πετσετίδη, Γιώργος Κουλαξουζίδης και Παναγιώτης Χριστοδούλου. Ο Γιάννης Νικολαΐδης και ο Αντώνης Βραγοτέρης προπονoύν την  Αγωνιστική  Ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος. Η Μαρία Πετσετίδη ο Γιώργος Κουλαξουζίδης και ο Παναγιώτης Χριστοδούλου προπονούν τα τμήματα Προχωρημένων της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος και έχουν αναλάβει να μάθουν το Σκάκι στους μικρούς μαθητές που τους ακούν με μεγάλη προσοχή και τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά!!! Τα θετικά αποτελέσματα των έμπειρων προπονητών είναι η επιβράβευση της σοβαρής δουλειάς τους. Τεχνικός σύμβουλος είναι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Ο. Δημήτρης Σκυριανόγλου.

 • Στη διάρκεια της μέχρι τώρα λειτουργίας του σωματείου μας, διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, το 2ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δημοτικών Σχολείων Χαλκίδας το οποίο είχε ρεκόρ συμμετοχών, 187 μαθητές.
 • Στις 30 Ιουνίου 2007, για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδος, η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας διοργάνωσε στην παραλία Χαλκίδος ζωντανή αναπαράσταση δύο ιστορικών παρτίδων σε σκακιέρα διαστάσεων 8,5x8,5 όπου το ρόλο κομματιών και πιονιών υποδύθηκαν μαθητές και μαθήτριες αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε η 1η Επίδειξη Σιμουλτανέ.
 • Στις 24 Φεβρουαρίου 2008 ακολούθησε η διοργάνωση της προκριματικής φάσης του Διασυλλογικού Κυπέλλου Ελλάδας 2008.
 • Στις 3,4 και 5 Μαρτίου 2008 υπό την αιγίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας, στο πολιτιστικό κέντρο Ψαχνών με συνδιοργανωτές το Δήμο Μεσσαπίων και το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδος, διεξήχθη το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008, ατομικό και ομαδικό, με τη συμμετοχή 20 Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
 • Στις 23 Μαρτίου του 2008, ύστερα από προτάσεις μας, διεξήχθη ξανά στην πόλη της Χαλκίδος το Νομαρχιακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008 με απευθείας προκρίσεις στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα.
 • Τον Ιούνιο (21-22) και τον Ιούλιο (5-6) του 2008 η Ακαδημία πραγματοποίησε με επιτυχία δυο ακόμη σημαντικές διοργανώσεις που είχε αναλάβει σε συνεργασία με την Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. Πρόκειται για το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς Ανδρών-Γυναικών 2008 και το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Νέων κάτω των 14 ετών.
 • Στις 26 Ιουλίου 2008 στο Στρογγυλό της Παραλίας της Χαλκίδας διοργάνωσε την 2η Επίδειξη Σιμουλτανέ.
 • Με πρωτοβουλία της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας, την στήριξη της Ν.Α. Εύβοιας και της εταιρείας ΧΑΛΚΙΣ ΑΒΕΕ επετεύχθη η συμμετοχή της εθνικής μας αποστολής, της οποίας ηγήθηκε ο πρόεδρος της Ακαδημίας, κ. Γιώργος Τσουνής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νέων που διεξήχθη από 16 έως 25 Αυγούστου 2008 στην Τουρκία.
 • Στο διάστημα 10 έως 12 Οκτωβρίου 2008 ανέλαβε την διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων 2008 στη Χαλκίδα, με την συμμετοχή 12 ομάδων, στο ξενοδοχείο "Παλίρροια", η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 • Στις 7 Μαρτίου 2009 η Ακαδημία στο ξενοδοχείο Παλίρροια έκοψε την πίτα και βράβευσε τους σκακιστές της παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Σταύρο Δουβή, του πρόεδρου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργου Μακρόπουλου, του Αντιπροέδρου κ. Στάθη Ευσταθόπουλου, του Ταμία κ. Γιώργου Μιχαηλίδη, μελών του Δ.Σ., Βουλευτών, εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, του Δήμου Χαλκιδέων, της Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητροπόλεως και του Νικολάου Γιαμαρέλου παλαιότερου παράγοντα του σκακιού στην Εύβοια.
 • Στις 14 και 15 Μαρτίου 2009 η Ακαδημία πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία στο Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» Χαλκίδος, το Νομαρχιακό Σχολικό Ομαδικό και Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ευβοίας 2009.
 • Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας ήταν η διοργάνωση στη Χαλκίδα, 10-17 Αυγούστου 2009, του διεθνούς τουρνουά “Ακρόπολις2009GR”, “Acropolis2009EN”, του ιστορικότερου και παλαιότερου διεθνούς τουρνουά στη χώρα μας στο οποίο συμμετείχαν 177 σκακιστές από 27 χώρες. Το τουρνουά προέβαλε την πόλη της Χαλκίδας, την Εύβοια και την Ελλάδα.
 • Στις 6 & 7 Μαρτίου 2010 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το 22o Ατομικό και το 8ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ν. Εύβοιας 2010.
 • Στις 20 & 21 Μαρτίου 2010 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το 22o Ατομικό και το 8ο Ομαδικό Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας 2010.
 • Το διάστημα 9-17 Αυγούστου 2010, η Χαλκίδα βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου σκακιστικού ενδιαφέροντος! 204 αθλητές από 29 χώρες και περισσότεροι από 100 συνοδοί και προπονητές βρέθηκαν στη Χαλκίδα για να συμμετάσχουν στο Διεθνές Σκακιστικό Φεστιβάλ “Νεγκροπόντε2010” που διοργάνωσε με επιτυχία η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς”. Το τουρνουά ήταν από τα ισχυρότερα στην Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν 71 τιτλούχοι παίκτες, εκ των οποίων 31 γκρανμαίτρ, 15 διεθνείς μαιτρ, 10 γκρανμαίτρ γυναικών και 2 διεθνείς μαιτρ γυναικών. Στόχος, για ακόμη μια φορά, της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας μέσα από αυτή την παγκόσμιαςεμβέλειας διοργάνωση ήταν η προβολή της Χαλκίδας, της Εύβοιας και της Ελλάδος, η προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού.
 • Στις 26 & 27 Φεβρουαρίου 2011 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το 23ο Ατομικό και το 9ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ν. Ευβοίας 2011 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Στις 12 & 13 Μαρτίου 2011 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το 23ο Ατομικό και το 9ο Ομαδικό  Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας 2011, στο ξενοδοχείο "Παλίρροια". Φωτογραφίες: 1   2   3    4   5

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν, τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών (25 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου), το Final Four του 29ου Κυπέλλου Ελλάδας (30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου) και το 39ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (3 έως 8 Ιουλίου). Δελτία Τύπου Πρωταθλημάτων, Φωτογραφίες Πρωταθλημάτων,  Video Πανελληνίων Νεανικών,   Video 39ου Πρωταθλήματος Α' Εθνικής

 • Στις 15 Δεκεμβρίου 2011 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας διοργάνωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, το 1ο Σκακιστικό Τουρνουά του Δημοτικού Σχολείου Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα.
  Δελτίο τύπου.
  Φωτογραφίες: Άλμπουμ 1 - Άλμπουμ 2 - Βίντεο στο zougla.gr
 • Στις 7-8 & 9 Αυγούστου 2012 στα πλαίσια των Διεθνών Σκακιστικών Εκδηλώσεων «Negroponte 2012» η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος διοργάνωσε, το πρώτο παιχνίδι μεταξύ συζύγων στην ιστορία του σκακιού στην όμορφη πόλη της Χαλκίδας και στις πολυτελείς  εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Lucy. Σε ένα οικείο περιβάλλον, το ζεύγος Suat & Ekaterina Atalik, φιλέλληνες σκακιστές αγωνίστηκαν επί τρεις ημέρες για να τιμήσουν την Ελληνική φιλοξενία και την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος που αρνήθηκε να αποδεχτεί την παράνομη απόφαση της Τουρκικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας για απαγόρευση συμμετοχής τους σε διεθνείς αγώνες. Μια απόφαση που (ατυχώς) η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία απεδέχθη και επιπλέον επέβαλε παράνομα στην Ελληνική επικράτεια την εφαρμογή της εκθέτοντας παγκοσμίως την Χώρα μας.
 • Στις 28 Δεκεμβρίου 2012 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος, στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΕΚΚΝ Αυλώνα, συνδιοργάνωσε με το Δημοτικό Σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. το 2ο Σκακιστικό Τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν 24 μαθητές, από 7 χώρες. Φωτογραφίες,  Βίντεο  στο zougla.gr, Συνέντευξη του Ευριπίδη Κορώνη - EVRIPOS TV - με τους συνδιοργανωτές
 • Στις 16-4-2013 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Στην αίθουσα διδασκαλίας Σκακιού οπού τον υποδέχτηκε η σκακιστική ομάδα του σχολείου ο κ. Παπούλιας ενημερώθηκε από τον κ. Γιώργο Τσουνή για την πρωτοβουλία του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Νικολάου Αρμένη να εντάξει το Σκάκι στις δραστηριότητες του Σχολείου και την άμεση ανταπόκριση της Σκακιστικής Ακαδημίας για την υλοποίηση της διδασκαλίας σκακιού, η οποία συνεχίζεται για τρίτη σχολική χρονιά, αλλά και τη διοργάνωση δυο σκακιστικών τουρνουά για τους μαθητές του σχολείου. Αφού μίλησε με τα παιδιά της σκακιστικής ομάδας ο κ. Παπούλιας μαζί με τον κ. Ρουπακιώτη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη παρακολούθησε μια παρτίδα Σκάκι μεταξύ του προπονητή Αλέξανδρου Ρηγόπουλου-Τσίγκου και του μαθητή Mirava.  Δελτίο τύπου - Φωτογραφίες

Εκ μέρους της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμητικά ένας αμφορέας, πιστό αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου με παράσταση τον Αίαντα και τον Αχιλλέα να παίζουν «Πεσσούς» στην Τροία. Παράλληλα του απονεμήθηκε, ένα λάβαρο της Ακαδημίας και ένα βιβλίο, με θέμα «το Παλιρροϊκό Φαινόμενο του Ευρίπου» του κ. Χαράλαμπου Σφέτσα.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε το θαυμασμό του για το αγωνιστικό επίπεδο των νεαρών κρατουμένων και συνεχάρη τους ανθρώπους της Σκακιστικής Ακαδημίας για την κοινωνική τους προσφορά, ενώ τους ευχαρίστησε για τα αναμνηστικά δώρα που του προσέφεραν.

 • Στις 29 & 30 Μαρτίου 2014 η «Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας διοργάνωσε κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών, 350 μαθητών συνολικά, το Περιφερειακό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα ΤΕΣΣΑΣ 2014 & το Περιφερειακό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα ΤΕΣΣΑΣ 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, Φωτογραφίες Ομαδικού - Φωτογραφίες Ατομικού 1 Βίντεο αποgr
 • Στις 7 & 8 Μαρτίου 2015 η «Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας διοργάνωσε κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, με απόλυτη επιτυχία, το Περιφερειακό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα ΤΕΣΣΑΣ 2015 & το Περιφερειακό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα ΤΕΣΣΑΣ 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, Φωτογραφίες Ομαδικού: Άλμπουμ_1     Άλμπουμ_2Άλμπουμ_3  Φωτογραφίες Ατομικού:  Άλμπουμ_Α     Άλμπουμ_Β
 • Τον Αύγουστο του 2017 ο υπεύθυνος δράσεων, της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας, Γιώργος Τσουνής, επισκέφθηκε τα καταστήματα κράτησης, Ε.Κ.Κ.Ν.Α., Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα & Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατούμενων Ελεώνα, για τον προγραμματισμό της δράσης ''Σκακίερες κόντρα στα κελιά'' για την περίοδο 2017-2018. Μια δράση που έχει υλοποιηθεί για 5 χρόνια στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα με πολύ καλά αποτελέσματα.

1ο Σκακιστικό Τουρνουά Δημοτικού Σχολείου Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα Άλμπουμ 1

1ο Σκακιστικό Τουρνουά Δημοτικού Σχολείου Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα Άλμπουμ 2

1ο Σκακιστικό Τουρνουά στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα (Βίντεο) στη zougla.gr

2ο Σκακιστικό Τουρνουά Δημοτικού Σχολείου ΕΚΚΝ Αυλώνα 2012

2ο Σκακιστικό Τουρνουά στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα Βίντεο  στη zougla.gr

Βίντεο- 2ο Σκακιστικό Τουρνουά ΕΚΚΝ Αυλώνα - Συνέντευξη του Ευριπίδη Κορώνη - EVRIPOS TV - με τους συνδιοργανωτές 

 • Στίς 9 Σεπτεμβρίου 2017 η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας με την ''Απόβαση κορυφαίων σκακιστών στον Ευβοϊκό" διοργάνωσε στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου, στην παραλία της Χαλκίδας,

 α) Επίδειξη Σιμουλτανέ με δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες και μέλη της εθνικής ομάδας αθλητριών του σκακιού, την WGM Άννα- Μαρία Μπότσαρη και την WGM Σταυρούλα Τσολακίδου.

β) Επίδειξη Μπλάιντ με τον Ολυμπιονίκη και μέλος της εθνικής ομάδας αθλητή του σκακιού, GM Στέλιο Χαλκιά.

γ) Face and body painting με σκακιστικά κομμάτια, εκμάθηση κινήσεων σε παιδιά σε μεγάλη σκακιέρα τύπου θεατρικού παιχνιδιού και χειροτεχνίες με θέμα το σκάκι, με την  αθλητρια και προπονητρια του σκακιού Μαριάννα Παγκαλή. Δείτε φωτογραφίες  ΕΔΩ 

 • Σε αγωνιστικό επίπεδο, ατομικό και ομαδικό, η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας είχε πολλές και σημαντικές επιτυχίες με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας το 2009 και το 2010 καθώς και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας το 2009. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2010 σήμανε και την άνοδο της ομάδας στη Α’ Εθνική Κατηγορία. Έτσι τον Ιούλιο του 2010 έχοντας ενισχυθεί με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών και γκρανμαίτρ Αντοανέτα Στεφάνοβα και τον Πρωταθλητή Γερμανίας και κορυφαίο γκρανμαίτρ Αρκάντι Νάιντιτς η Σ.Α. Χαλκίδας έκανε την παρθενική της εμφάνιση στα σαλόνια του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας και κατέκτησε την 16η θέση στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 2011, διοργανώτρια του 39ου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, αγωνίστηκε για δεύτερη χρονιά με αξιοπρεπή εμφάνιση και διατήρησε την παραμονή της στην Α΄ Εθνική.

Μεγάλη συνεισφορά στις επιτυχίες και την ανάπτυξη του σωματείου έχουν φυσικά τα μέλη μας, οι προπονητές Άννα-Μαρία Μπότσαρη, Στράτος Γρίβας, Αντώνης Βραγοτέρης, Στέλιος Χαλκιάς, Γιώργος Κουλαξουζίδης, Μαρία Πετσετίδη, Παναγιώτης Χριστοδούλου, Μαρία Σαράφογλου και Φίλιππος Κουβάτσος οι σκακιστές και οι σκακίστριες αλλά και όλοι όσοι εμπιστεύθηκαν την Ακαδημία στην υλοποίηση των στόχων της.

Οι έμπειροι προπονητές της Ακαδημίας, με επικεφαλής την WGM Άννα-Μαρία Μπότσαρη, διδάσκουν το σκάκι σε  μικρούς μαθητές αλλά και ενήλικες.

Πέρα από τις επιτυχίες σε επίπεδο κορυφής η ανάπτυξη του σκακιστικού φυτωρίου από το οποίο θα προκύψουν οι μελλοντικοί αθλητές της ομάδας αλλά και οι νέοι φίλοι του σκακιού είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας.

Υπάρχει άριστη συνεργασία με τα ενεργά σωματεία της περιοχής Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας σε διοργανώσεις περιφερειακής, πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας. Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική και ουσιαστική, στις επιτυχημένες διοργανώσεις, συμβολή του πρόεδρου της Ε.ΣΚ.Άμφισσας κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου του προέδρου της Τ.Ε.Δ. Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας κ. Παναγιώτη Μεγαλιού και των Διαιτητών Μιχάλη Πρεβενιού, Ανέστη Μιχαηλίδη και Χρήστου Σταματόπουλου.

Στο ίδιο πνεύμα σχεδιάζεται ήδη η διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλες τις πόλεις του Νομού μας με σκοπό την ανάπτυξη άλλα και τη διάδοση του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος, του Σκακιού, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ειδικά νέους και παιδιά.

 

 

ΣΚΟΠΟΙ

 1. Η καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση του Σκακιού, ιδιαίτερα ανάμεσα στους μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
 2. Η ανάπτυξη των σωματικών και διανοητικών δυνατοτήτων των αθλητών του Σωματείου μέσω της καλλιέργειας πνεύματος ευγενούς άμιλλας για την συμμετοχή τους σε αθλητικές διοργανώσεις και ποικίλες αγωνιστικές δραστηριότητες, με κύριο μέλημα την διάπλαση ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων των αθλουμένων.
 3. Η υποστήριξη, ανάπτυξη και προβολή της έρευνας γύρω από το ιστορικό-μυθολογικό πρόσωπο Παλαμήδη του κατά την παράδοση υιού του Ευβοέως βασιλιά Ναυπλίου, και του όποιου πνευματικού του έργου και κληροδοτήματος.
 4. Η διοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών, μορφωτικών, ψυχαγωγικών, φιλανθρωπικών και οικολογικών εκδηλώσεων.
 5. Η συγγραφή και έκδοση εντύπων.
 6. Η προβολή των δραστηριοτήτων του Σωματείου μέσω του Διαδικτύου με πρωταρχικό αποδέκτη τον απανταχού Ελληνισμό.
 7. Η προστασία, συντήρηση, μελέτη, έκθεση και διάδοση των άυλων πολιτιστικών αγαθών (εθνικές και θρησκευτικές παραδόσεις, προφορική ιστορία, λαϊκά δρώμενα, προφορικός λόγος κλπ) και των υλικών πολιτιστικών αγαθών (έργα τέχνης, συλλεκτικά ενδιαφέροντα κλπ).
Διαβάστηκε 3861 φορές
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide thumbnail

Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς"

11 Χρόνια Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» (2006-2017)