Slide backgroundSlide thumbnail
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Σκακιέρες Κόντρα στα Κελιά -1ο Σκακιστικό Τουρνουά -Δημοτικού Σχολείου - Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα

1ο Σκακιστικό Τουρνουά Δημοτικού Σχολείου στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα
Σκακιέρες Κόντρα στα Κελιά

DSC_4920_S_1

1os_Nikitis_250Ένα τουρνουά που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα συνηθισμένα που γίνονται από σκακιστές με πολυετή εμπειρία διοργανώθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Αυλώνα.

Έλαβαν μέρος 26 μαθητές από το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Όπως ήταν φυσικό την παράσταση έκλεψαν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης δηλαδή οι μαθητές και ο προπονητής τους Γιώργος Κουλαξουζίδης.

 

Η σοβαρότητα που έδειξαν οι μαθητές στους αγώνες κατέπληξαν τους παρευρισκομένους, πολλοί εκ των οποίων είναι έμπειροι σκακιστές και οι οποίοι διαπίστωσαν την 2os_Nikitis_250πρόοδο των μαθητών. Στην λήξη των αγώνων ο διευθυντής του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα κ. Παύλος Δουλάμης επαίνεσε τον προπονητή κ. Γιώργο Κουλαξουζίδη για την σοβαρή δουλειά του και τα άριστα αποτελέσματα δικαιώνοντας την πρωτοβουλία του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Νικολάου Αρμένη για την οργάνωση μαθημάτων σκακιού.

 

3os_Nikitis_250Η επιμονή και η ευγενής άμιλλα των μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επισήμους αγώνες και μάλιστα με χρονόμετρα, ήταν ιδιαίτερα εμφανής. Παίζοντας επί 4 ώρες περίπου όχι μόνο δεν κουράστηκαν αλλά ζούσαν το παιχνίδι και αν ήταν δυνατόν θα έπαιζαν και άλλους γύρους. Μετά από μια καλή παρτίδα η χαρά και η υπερηφάνεια ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους.

Καθώς εξελισσόταν το τουρνουά, η ένταση των παρτίδων είχε εκτιναχθεί στα ύψη. Σε μια παρτίδα οι δύο παίκτες είχαν επικεντρωθεί στην σκακιέρα και ήταν τόση η αφοσίωσή τους που πατούσαν το χρονόμετρο μηχανικά χωρίς να το κοιτάζουν! Όταν ο χρόνος του ενός τελείωσε κανείς τους δεν το αντελήφθη και η παρτίδα τελείωσε όταν έγινε ματ ο μαθητής που είχε τελειώσει ο χρόνος του!

Στην διάρκεια των επτά γύρων υπήρξαν συγκλονιστικές ανατροπές με αποτέλεσμα οι τρεις πρώτες θέσεις να κριθούν με την λήξη του 7ου γύρου. 1ος νικητής αναδείχθηκε ο DSC_4879_Sμαθητής Sula. E. από την Αλβανία με 6 βαθμούς, 2ος νικητής ο Mirava J. από το Αφγανιστάν και 3ος νικητής ο Ahmedin J. επίσης από το Αφγανιστάν. Οι τρεις πρώτοι νικητές βραβεύτηκαν με κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Διεύθυνση αγώνων: Ο κ. Νικόλαος Αρμένης και ο κ. Γιώργος Τσουνής
Επικεφαλής Διαιτητής: Ο κ. Γιώργος Κουλαξουζίδης με σημαντική βοήθεια όλων των σκακιστών της ΤΕΣΣΑΣ που παρευρέθηκαν αλλά και του αεικίνητου εκπαιδευτικού κ. Νίκου Αρμένη.
Φωτογράφος: Αλέκος Τζανέτος 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής του καταστήματος κ. Παύλος Δουλάμης, η υποδιευθύντρια κ. Μαρίνα Μπούκη, ο αρχιφύλακας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος μαζί με άλλους σωφρονιστικούς υπάλληλους, ο αντιδήμαρχος Χαλκιδαίων κ. Κώστας Ρουσόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Χαλκιδαίων κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Πιλάλης, ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας κ. Γεώργιος Συκαράς , ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Σκακιστικού Ομίλου Λιβαδειάς κ. Χρήστος Κρυονερίτης και κ. Σίμος Δημόπουλος, ο κ. Νίκος Πελεκούδας έφορος σκακιστικού τμήματος ΑΕΚ, ο Σκακιστής της Ακαδημίας Χαλκίδος κ. Νίκος Αλμαλής.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Σμέρος  

Χαιρετισμό απέστειλαν επίσης ο κ. Νίκος Γιαμαρέλλος πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΣΣΑΣ (Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματίων Ανατολικής Στερεάς) κ. Σπύρος Ζανιάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας ΤΕΣΣΑΣ κ. Παναγιώτης Μεγαλιός, ο πρόεδρος της ΕΣΚ Άμφισσας κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου και ο διαιτητής Χρήστος Σταματόπουλος από την Πάτρα.

BALA_OLYBIAKOY_SΟ κ. Τάσος Μητρόπουλος εκ μέρους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ έστειλε στην Σκακιστική Ακαδημία μια μπάλα ποδοσφαίρου ADIDAS του champions league, με τις υπογραφές των παικτών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ την οποία παρέδωσε ο κ. Γιώργος Τσουνής στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Νικόλαο Αρμένη.

Ο 5η Φωτογραφία (αριστερά) ο κ. Γιώργος Τσουνής δίνει την μπάλα του  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Νικόλαο Αρμένη αναπληρωτής γενικός γραμματέας ΕΣΟ έδωσε εκ μέρους της ΕΣΟ 10 σκακιέρες στους πρώτους 10 συμμετέχοντες πρόσφορα της ΚΑΙΣΣΑ,

Ο κ. Νίκος Πελεκούδας έφορος του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ έδωσε 6 μπλουζάκια και καπέλα στους συμμετέχοντες, καθώς και σκακιστικά βιβλία προσφορά από τις DSC_4880_S1Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και λογοτεχνικά βιβλία προσφορά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και το zougla.gr ήταν χορηγοί επικοινωνίας και επάθλων.

Πολλοί μαθητές αγωνίστηκαν με αθλητικές φόρμες που ευγενικά τους προσέφερε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας.

Οι συνδιοργανωτές κ. Νικόλαος Αρμένης κ. Γιώργος Τσουνής ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν, παρευρέθηκαν και τίμησαν τη Σκακιστική Γιορτή του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα.

DSC_4874_S1Η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος απένειμε τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά μετάλλια στον διευθυντή του καταστήματος κ. Παύλο Δουλάμη, στον Αρχιφύλακα κ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα κ. Νικόλαο Αρμένη, για  την αγαστή συνεργασία  τους στην οργάνωση μαθημάτων Σκακιού και στον Δημοσιογράφο κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και το zougla.gr για την συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του 1ου Σκακιστικού Τουρνουά ως χορηγούς επικοινωνίας και επάθλων.

Μετά τις απονομές εν όψει εορτών αντηλλάγησαν ευχές και ανανεώθηκε το ραντεβού για το πρώτο μάθημα του 2012.

Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά η εκδήλωση καλύφθηκε από την zougla.gr. Την εκδήλωση κάλυψαν επίσης δημοσιογραφικά οι εφημερίδες «Τα Νέα», το «Έθνος» και η «Ευβοϊκή Γνώμη»

Συμμετοχές Αποτελέσματα
Δείτε Βίντεο απο Ζούγκλα:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=435330&cid=4
Φωτοργαφίες απο τον Αλέκο Τζανέτο:  Άλμπουμ 1   Άλμπουμ 2

1η Φωτογραφία ο κ. Παύλος Δουλάμης διευθυντής του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα βραβεύει τον 1ο Νικητή Sula. E. 2η Φωτογραφία (δεξιά) η κυρία Μαρίνα Μπούκη υποδιευθύντρια του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα βραβεύει τον 2ο Νικητή Mirava J και 3η Φωτογραφία ο πρόεδρος του Σ.Ο. Λιβαδειάς κ. Χρήστος Κρυονερίτης βραβεύει τον 3ο Νικητή Ahmedin J. 4η Φωτογραφία (δεξιά)ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας κ. Γεώργιος Συκαράς δίνει το μετάλλιο και  την πλακέτα της Ακαδημίας  στον κ. Νικόλαο Αρμένη, 5η Φωτογραφία (αριστερά) ο κ. Γιώργος Τσουνής δίνει την μπάλα του  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Νικόλαο Αρμένη, 6η Φωτογραφία (αριστερά) ο κ. Χρήστος Πιλάλης δίνει το μετάλλιο και  την πλακέτα της Ακαδημίας  στον Αρχιφύλακα κ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, 7η Φωτογραφία (δεξιά) ο κ. Γιώργος Τσουνής δίνει το μετάλλιο και  την πλακέτα της Ακαδημίας στον συνεργάτη του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, κ. Σωτήρη Σκουλούδη, 8η Φωτογραφία (δεξιά) ο κ. Νίκος Πελεκούδας έφορος του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ δίνει το μετάλλιο και  την πλακέτα της Ακαδημίας στον διευθυντή του καταστήματος κ. Παύλο Δουλάμη.

 

1ο Σκακιστικό Τουρνουά Δημοτικού Σχολείου στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα
Σκακιέρες Κόντρα στα Κελιά

Ένα τουρνουά που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα συνηθισμένα που γίνονται από σκακιστές με πολυετή εμπειρία διοργανώθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Αυλώνα.

Έλαβαν μέρος 26 μαθητές από το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Όπως ήταν φυσικό την παράσταση έκλεψαν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης δηλαδή οι μαθητές και ο προπονητής τους Γιώργος Κουλαξουζίδης.

Η σοβαρότητα που έδειξαν οι μαθητές στους αγώνες κατέπληξαν τους παρευρισκομένους, πολλοί εκ των οποίων είναι έμπειροι σκακιστές και οι οποίοι διαπίστωσαν την πρόοδο των μαθητών. Στην λήξη των αγώνων ο διευθυντής του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα κ. Παύλος Δουλάμης επαίνεσε τον προπονητή κ. Γιώργο Κουλαξουζίδη για την σοβαρή δουλεία του και τα άριστα αποτελέσματα δικαιώνοντας την πρωτοβουλία του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Νικολάου Αρμένη για την οργάνωση μαθημάτων σκακιού.

Η επιμονή και η ευγενής άμιλλα των μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επισήμους αγώνες και μάλιστα με χρονόμετρα, ήταν ιδιαίτερα εμφανής. Παίζοντας επί 4 ώρες περίπου όχι μόνο δεν κουράστηκαν αλλά ζούσαν το παιχνίδι και αν ήταν δυνατόν θα έπαιζαν και άλλους γύρους. Μετά από μια καλή παρτίδα η χαρά και η υπερηφάνεια ήταν έκδηλη στα πρόσωπα τους.

Καθώς εξελισσόταν το τουρνουά, η ένταση των παρτίδων είχε εκτιναχθεί στα ύψη. Σε μια παρτίδα οι δύο παίκτες είχαν επικεντρωθεί στην σκακιέρα και ήταν τόση η αφοσίωση τους που πατούσαν το χρονόμετρο μηχανικά χωρίς να το κοιτάζουν! Όταν ο χρόνος του ενός τελείωσε κανείς τους δεν το αντελήφθη και η παρτίδα τελείωσε όταν έγινε ματ ο μαθητής που είχε τελειώσει ο χρόνος του!

Στην διάρκεια των επτά γύρων υπήρξαν συγκλονιστικές ανατροπές με αποτέλεσμα οι τρεις πρώτες θέσεις να κριθούν με την λήξη του 7ου γύρου. 1ος νικητής αναδείχθηκε ο μαθητής Sula. E. από την Αλβανία με 6 βαθμούς, 2ος νικητής ο Mirava J. από το Αφγανιστάν και 3ος νικητής ο Ahmedin J. επίσης από το Αφγανιστάν. Οι τρεις πρώτοι νικητές βραβεύτηκαν με κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Διεύθυνση αγώνων: Ο κ. Νικόλαος Αρμένης και ο κ. Γιώργος Τσουνής
Επικεφαλής Διαιτητής: Ο κ. Γιώργος Κουλαξουζίδης με σημαντική βοήθεια όλων των σκακιστών της ΤΕΣΣΑΣ που παρευρέθηκαν αλλά και του αεικίνητου εκπαιδευτικού κ. Νίκου Αρμένη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής του καταστήματος κ. Παύλος Δουλάμης, η υποδιευθύντρια κ. Μαρίνα Μπούκη, ο αρχιφύλακας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος μαζί με άλλους σωφρονιστικούς υπάλληλους, ο αντιδήμαρχος Χαλκιδαίων κ. Κώστας Ρουσόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Χαλκιδαίων κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Πιλάλης, ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας κ. Γεώργιος Συκαράς , ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Σκακιστικού Ομίλου Λιβαδειάς κ. Χρήστος Κρυονερίτης και κ. Σίμος Δημόπουλος, ο κ. Νίκος Πελεκούδας έφορος σκακιστικού τμήματος ΑΕΚ, ο Σκακιστής της Ακαδημίας Χαλκίδος κ. Νίκος Αλμαλής.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Σμέρος  

Χαιρετισμό απέστειλαν επίσης ο κ. Νίκος Γιαμαρέλλος πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΣΣΑΣ (Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματίων Ανατολικής Στερεάς) κ. Σπύρος Ζανιάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας ΤΕΣΣΑΣ κ. Παναγιώτης Μεγαλιός, ο πρόεδρος της ΕΣΚ Άμφισσας κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου και ο διαιτητής Χρήστος Σταματόπουλος από την Πάτρα.

Ο κ. Τάσος Μητρόπουλος εκ μέρους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ έστειλε στην Σκακιστική Ακαδημία μια μπάλα ποδοσφαίρου ADIDAS του champions league, με τις υπογραφές των παικτών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ την οποία παρέδωσε ο κ. Γιώργος Τσουνής στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Νικόλαο Αρμένη.

Ο κ. Χρήστος Πιλάλης αναπληρωτής γενικός γραμματέας ΕΣΟ έδωσε εκ μέρους της ΕΣΟ 10 σκακιέρες στους πρώτους 10 συμμετέχοντες πρόσφορα της ΚΑΙΣΣΑ, 

Ο κ. Νίκος Πελεκούδας έφορος του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ έδωσε 6 μπλουζάκια και καπέλα στους συμμετέχοντες καθώς και σκακιστικά βιβλία πρόσφορα από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και λογοτεχνικά βιβλία πρόσφορα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και το zougla.gr ήταν χορηγοί επικοινωνίας και επάθλων.

Πολλοί μαθητές αγωνίστηκαν με αθλητικές φόρμες που ευγενικά τους προσέφερε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας.

Οι συνδιοργανωτές κ. Νικόλαο Αρμένης κ. Γιώργος Τσουνής ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν, παρευρέθηκαν και τίμησαν τη Σκακιστική Γιορτή του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα.

Η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος απένειμε τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά μετάλλια στον διευθυντή του καταστήματος κ. Παύλο Δουλάμη, στον Αρχιφύλακα κ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα κ. Νικόλαο Αρμένη, για  την αγαστή συνεργασία  τους στην οργάνωση μαθημάτων Σκακιού και στον Δημοσιογράφο κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και το zougla.gr για την συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση του 1ου Σκακιστικού Τουρνουά ως χορηγούς επικοινωνίας και επάθλων.

Μετά τις απονομές εν όψει εορτών αντηλλάγησαν ευχές και ανανεώθηκε το ραντεβού για το πρώτο μάθημα του 2012

Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά η εκδήλωση καλύφθηκε από την zougla.gr. Την εκδήλωση κάλυψαν επίσης δημοσιογραφικά οι εφημερίδες «Τα Νέα», το «Έθνος» και η «Ευβοϊκή Γνώμη»

1η Φωτογραφία ο κ. Παύλος Δουλάμης διευθυντής του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα βραβεύει τον 1ο Νικητή Sula. E. 2η Φωτογραφία (δεξιά) η κυρία Μαρίνα Μπούκη υποδιευθύντρια του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα βραβεύει τον 2ο Νικητή Mirava J και 3η Φωτογραφία ο πρόεδρος του Σ.Ο. Λιβαδειάς κ. Χρήστος Κρυονερίτης βραβεύει τον 3ο Νικητή Ahmedin J.

Διαβάστηκε 3351 φορές
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide thumbnail

Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς"

11 Χρόνια Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» (2006-2017)