Slide backgroundSlide thumbnail
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Δελτίο Ενημέρωσης 6-7 - 2012 από τον Σ. Ο. Ικαρίας

 

Αρχίζει ο 35ος «Ίκαρος»

Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «Ίκαρος», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Πρόκειται για έναν θεσμό που άντεξε στον χρόνο, αλλά και στην οικονομική κρίση της εποχής μας, αγκαλιάστηκε από Έλληνες και ξένους σκακιστές και σκακίστριες, χαίρει της αμέριστης συμπαράστασης του Δήμου Ικαρίας και αποτελεί σήμερα ένα αξιοσημείωτο σκακιστικό γεγονός σε διεθνές επίπεδο (http://ikariachess.blogspot.gr/).

Με λαμπρές συμμετοχές στην κορυφή του τουρνουά, όπως είναι ο Ούγγρος

Προχάσκα και ο Ρώσος Κισέλεβ, με την πολυπρωταθλήτρια Ελλάδας Άννα Μαρία Μπότσαρη, με έμπειρους μετρ που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό σκάκι, όπως ο Νίκος Ορνιθόπουλος και ο Χρύσανθος Πούντζας, με νέους  ελπιδοφόρους σκακιστές, αλλά και με παίκτες, οι οποίοι έχουν εντελώς ερασιτεχνική θεώρηση, ο φετινός «Ίκαρος» αναμένεται να συναρπάσει!

Οι διαφορετικές σκακιστικές καταβολές, το ξεχωριστό στυλ παιχνιδιού, η διαφορά δυναμικότητας και κυρίως το μεγάλο φάσμα ηλικιών (τον μικρότερο από τον μεγαλύτερο παίκτη τους χωρίζουν 8 περίπου δεκαετίες!), προκαλούν το ενδιαφέρον των θεατών, αλλά και των ίδιων των σκακιστών, οι οποίοι συγκεντρώνονται και παρακολουθούν μεμονωμένες παρτίδες.

200 αφίξεις στο Άγιο Κήρυκο

Οι σκακιστές, οι συνοδοί, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός εκδρομέων του σκακιστικού και φυσιολατρικού συλλόγου Νίκαιας «Φυσιολάτρης»  ταξιδεύουν τούτη τη ώρα με το πλοίο «Ιεράπετρα», της χορηγού εταιρείας ΑΝΕΚ. Τα ξημερώματα θα αποβιβαστούν στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου  200 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν στο νησί μας για 10 ημέρες παίζοντας σκάκι, συμμετέχοντας σε εκδρομές και ξεναγήσεις, απολαμβάνοντας την καθαρή θάλασσα, διασκεδάζοντας  και συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Θλιβερή παραφωνία ο ΟΤΕ

Εικόνα αποσάθρωσης των υπηρεσιών, διάλυσης του λειτουργικού ιστού, ανικανότητας για στοιχειώδη εξυπηρέτηση, αδυναμίας εκτίμησης των καταστάσεων και απαξίωσης ενός ιστορικού θεσμού με διεθνή προβολή παρουσίασε φέτος ο άλλοτε υποδειγματικά εξυπηρετικός ΟΤΕ. Ένα αίτημα του Σ.Ο. Ικαρίας για σύνδεση τηλεφώνου και ίντερνετ στον αγωνιστικό χώρο, για το διάστημα από 1 έως 20  Ιουλίου, πέρασε από «40 κύματα» ταξιδεύοντας από την Ικαρία στη Σάμο και από τη Σάμο στη Ρόδο για να απορριφθεί από τις εκεί υπηρεσίες, ελαφρά τη καρδία, μόλις μία ημέρα πριν από την έναρξη των αγώνων.

Πρόκειται για πρωτόγνωρο  γεγονός που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, όταν οι διοργανωτές έτρεχαν σε τηλεφωνικούς θαλάμους για να μεταδώσουν αποτελέσματα. Η εικόνα διαιτητών με στικάκια στο χέρι να αναζητούν μέσα στη νύχτα διαθέσιμο διαδίκτυο δεν  κολακεύει κανέναν. Οι χρήστες του ίντερνετ στη χώρα μας, ο Ελληνισμός της Διασποράς, καθώς και οι φίλοι του πνευματικού αθλήματος ανά τον κόσμο θα παρακολουθούν φέτος την εξέλιξη των αγώνων σε… κονσέρβα.

Θλιβερή παρένθεση στην πολύ καλή εικόνα της διοργάνωσης, από έναν άλλοτε κραταιό οργανισμό κυριολεκτικά κοινής ωφέλειας, ο οποίος –όπως μαρτυρούν τα γεγονότα- κατακρεουργήθηκε χωρίς επίγνωση των επιπτώσεων και εξακολουθεί να αιμορραγεί….

Botsari_1   Botsari

Λεζάντα φωτογραφιών: Η πολυπρωταθλήτρια Άννα Μαρία Μπότσαρη αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ικαρία!

 

(Δελτίο Ενημέρωσης της 6ης  Ιουλίου 2012 από τον  Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας)

Διαβάστηκε 1884 φορές
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide thumbnail

Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς"

11 Χρόνια Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» (2006-2017)