Slide backgroundSlide thumbnail
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ΙΚΑΡΟΣ 2012 Δελτίο Ενημέρωσης του Σ.Ο. Ικαρίας στις 14 Ιουλίου 2012

Δελτίο Ενημέρωσης του Σ.Ο. Ικαρίας στις 14 Ιουλίου 2012  

   Δώδεκα διεκδικητές της πρώτης θέσης στην Ικαρία

Συνωστισμός στις δύο πρώτες βαθμολογικές ομάδες, έναν γύρο πριν από τη λήξη του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου «Ίκαρος 2012». Ο Ούγγρος Πήτερ Προχάσκα, ο Ουκρανός Ιγκόρ Νέστερ, ο Γιώργος Γκούμας (Φυσιολάτρης Νίκαιας), η Άννα-Μαρία Μπότσαρη (Σ.Ο. Καβάλας) και ο Παναγιώτης Χριστοδούλου (ΕΕΣ Κορυδαλλού) συγκεντρώνουν από 6,5 βαθμούς σε 8 αγώνες. Μισό βαθμό λιγότερο (6 σε 8) έχουν οι Σωτήρης Μαλικέντζος (Ε.Σ. Θεσσαλονίκης), Επαμεινώνδας Κουρούσης (Σ.Α. Χαλκίδας), Κλεάνθης Βαφειάδης (Παναθλητικός Συκεών), Μαρία Ουρόσεβιτς (Σερβία), Αλέξανδρος Κουκουφίκης (Σ.Ο. Ικαρίας), Αναστάσιος Παπαργυρίου (ΣΑΣ Κορωπίου) και Χάινι Πούουσκα (Φινλανδία). Αυτοί οι 12 σκακιστές και σκακίστριες, με τους 5 πρώτους να έχουν σαφές προβάδισμα, διεκδικούν με αξιώσεις την πρώτη θέση.

Επιπλέον, δεκάδες παιδιά, καθώς και βετεράνοι, διεκδικούν μετάλλια στις 16 ηλικιακές κατηγορίες, ενώ επιπλέον μετάλλια διεκδικούν οι σκακίστριες και οι παίκτες των σωματείων του Αιγαίου.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του τελευταίου γύρου και η κατάταξη των 137 σκακιστών και σκακιστριών που παίζουν στον φετινό ‘Ίκαρο» θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα http://www.chess-results.com/tnr76782.aspx?lan=1.

Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων

Θεσμός τείνει να γίνει ο Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ίκαρος». Τον φετινό Διαγωνισμό, με προβλήματα δύο και τεσσάρων κινήσεων, επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σκυριανόγλου. Πρώτευσε με άνεση ο  Νίκος Καμπάνης και ακολούθησαν στη βαθμολογία οι Νικήτας Γεωργιάδης, Κυριάκος Λεμονής, Στέργιος Σγουλέτας, Στέργιος Γέμελας, Ξανθούλα Ανδριανάτου, Αργύρης Ανδριανάτος, Γιάννης Σγουλέτας Χρήστος Καζάλας. Την ευθύνη διεξαγωγής του Διαγωνισμού είχε ο διεθνής διαιτητής Οδυσσέας Βαζελάκης.

Τελετή Λήξης

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης  του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου «Ίκαρος 2012», το οποίο διοργάνωσαν  ο Δήμος Ικαρίας (http://www.dimosikarias.gr/index.php) και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας (http://ikariachess.blogspot.gr/), με χορηγό μετακινήσεων την ΑΝΕΚ (http://www.anek.gr/). Θα βραβευτούν οι νικητές, οι καλύτεροι ανά ηλικιακή ή ειδική κατηγορία και επιπλέον θα γίνουν κάποιες ξεχωριστές απονομές.

Έτσι θα πέσει η αυλαία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αλλά όχι και των γενικότερων σκακιστικών εκδηλώσεων στην Ικαρία. Αύριο θα πραγματοποιηθεί το Μεσογειακό Ομαδικό Ράπιντ ενώ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα οργανωθούν ποικίλες σκακιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Επετείου για τα 100 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση.

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο

Χθες το πρωί η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς» Μακούλα Κουμιώτη συνόδεψε τους σκακιστές και τις  σκακίστριες στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ικαρίας. Ύστερα από συνεννόηση, και εκτός ωρών λειτουργίας, τους υποδέχθηκε ο Θεμιστοκλής Κατσαρός, ο άνθρωπος που επί 4 δεκαετίες συγκέντρωνε υλικό –πηγαίνοντας από χωριό σε χωριό και από σπίτι σε σπίτι- και ουσιαστικά ίδρυσε αυτό το πολιτιστικό κόσμημα. Με τις βαθιές ιστορικές του γνώσεις, με το πηγαίο του χιούμορ,  αλλά και με το πάθος του δημιουργού ξενάγησε τους φιλοξενούμενους σκακιστές αναφέροντας άγνωστα γεγονότα, μιλώντας για την ιστορική αξία που έχουν σήμερα, αλλά και για την χρησιμότητα που είχαν στην εποχή τους τα διάφορα εκθέματα και, μέσω φωτογραφικού υλικού, παρουσίασε τη μεταβολή του φυσικού τοπίου και των οικισμών της Ικαρίας.

 

 MAKI-UURO_KLAARA_S

Λεζάντα: Με το χρυσό μετάλλιο της ηλικιακής κατηγορίας της θα αναχωρήσει για την Φινλανδία η  εννιάχρονη Κλάαρα Μάκι-Ουούρο

 

Διαβάστηκε 2102 φορές
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide thumbnail

Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς"

11 Χρόνια Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» (2006-2017)