Slide backgroundSlide thumbnail
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

2ο Σκακιστικό Τουρνουά Δημοτικού Σχολείου ΕΚΚΝ Αυλώνα 28-12-2012

(0 ψήφοι)

EKKN_AVLONA__28-12-2012_s

2ο Σκακιστικό τουρνουά Δημοτικού Σχολείου ΕΚΚΝ Αυλώνα

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των νεαρών μαθητών του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα είναι και φέτος μεγάλη. Έτσι, με αφορμή το κλείσιμο του κύκλου των μαθημάτων για το 2012 και μετά τη σημαντική επιτυχία του περσινού 1ου τουρνουά, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΕΚΚΝ Αυλώνα, από τις 13:00 έως τις 16:00, το 2ο Σκακιστικό Τουρνουά με συνδιοργανωτές την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος και το Δημοτικό Σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 24 μαθητές, ABASH, AHMAD, ANEST, BABI, EMILIANO, ENEA, ENRIK, FABIAN, HALIL, JASMIT, JIHAT, JULIANO, KOSTA, KRISARD, MAHMUDI, MARIUS, MATIN, MOIN, MOSTAFA, RAHMAN, ROKAS, SELAB, SHARZAT, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ από 7 χώρες. Οι παρτίδες που παίχτηκαν έδειξαν, ότι το επίπεδο των περσινών συμμετεχόντων έχει ανέβει κατά πολύ και για την  διεκδίκηση των τριών πρώτων θέσεων δόθηκαν ομηρικές μάχες.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Rokas από την Λιθουανία, αήττητος με 5 βαθμούς σε 5 παρτίδες. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Emiliano από την Αλβανία με 4 βαθμούς ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Anest με 4 βαθμούς από την Αλβανία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρωταθλητής Rokas το 2011 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας.

Οι τρεις πρώτοι βραβεύθηκαν με κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.  Μετάλλια και αναμνηστικά δόθηκαν επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τους αγώνες παρακολούθησαν και έκαναν τις απονομές, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού, κ. Γιώργος Σμέρος Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Αττικής & Εντεταλμένος Σύμβουλος Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής  Αττικής, η Κυρία Ελένη Αιδήνη Πρόεδρος Σχολικής επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων, η πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας Κυρία Άννα Παυλίδου-Τσουνή, ο κ. Χρήστος Πιλάλης π. Αναπληρωτης Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Νίκος Πελεκούδας, ο οποίος μοίρασε στους συμμετέχοντες μπλουζάκια καθώς και οι σκακιστές της Ακαδημίας κ.κ. Επαμεινώνδας Κουρούσης, Αλεξανδρος Ρηγόπουλος Τσίγκος και Σεραφείμ Τσουνής, οι οποίοι βοήθησαν στη διεξαγωγή του τουρνουά με επικεφαλής διαιτητή τον πρώην προπονητή  στο ΕΚΚΝ Αυλώνα κ. Γιώργο Κουλαξουζιδη. Ο κ. Επαμεινώνδας Κουρούσης δώρισε σκακιστικά βιβλία στους νικητές.

Στους σύντομους χαιρετισμούς αλλά και στις συνεντεύξεις τους η κ. Μαρινα Μπούκη Διευθύντρια του ΕΚΚΝΑ  και ο κ. Νίκος Αρμένης Διευθυντής  του Δημοτικού Σχολείου του ΕΚΚΝΑ εκθείασαν τη θετική επίδραση του σκακιού στην βελτίωση της επίδοσης αλλά και της εν γένει συμπεριφοράς των μαθητών-σκακιστών. Ο κ. Γεώργιος Σμέρος Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Αττικής & Εντεταλμένος Σύμβουλος Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής  Αττικής  δήλωσε την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής για έμπρακτη βοήθεια στις δράσεις του Σχολείου και ειδικότερα σε ότι αφορά τις σκακιστικές δραστηριότητες.

Η Κυρία Μαρίνα Μπούκη, ο κ. Νικόλαος Αρμένης και ο κ. Γιώργος Τσουνής ευχαρίστησαν τον κ. Αντώνη Μπέλλο, Πρόεδρο του Σκακιστικού Συλλόγου «Πνευματική Στέγη Περιστερίου» για τη δωρεά  σκακιερών στο σχολείο του ΕΚΚΝ Αυλώνα, τον κ. Δημήτρη Κεφάλα για τη δωρεά βιβλίων, τον προπονητή Σκακιού κ. Αντώνη Βραγοτέρη για τη δωρεά βιβλίων, την Κάισσα και τον κ. Πέτρο Κολυβά για τη δωρεά επιτραπέζιων παιχνιδιών και σκακιερών, το Σκακιστικό Κέντρο για τη δωρεά  σκακιερών, τον γραφίστα  κ. Άλμπερτ Κοένιγκ για την κατασκευή – δωρεά των γραφικών του ΕΚΚΝΑ Αυλώνα, τον κ. Φώτη Κουρμαδά και την κυρία φωτεινή Περδικάρη για την κατασκευή - δωρεά της ιστοσελίδας http://www.ekkna.net/, τον εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Νίκο Πελεκούδα και όλους όσους στηρίζουν την οργάνωση μαθημάτων σκακιού και τις εκδηλώσεις στο ΕΚΚΝ Αυλώνα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι συμπαραστάτες στην οργάνωση των μαθημάτων σκακιού έχουν προστεθεί τον τελευταίο χρόνο οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.

Σημαντική για δεύτερη χρονιά η βοήθεια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του zougla.gr, που ήταν χορηγός επικοινωνίας και επάθλων ενώ κάλυψε και τηλεοπτικά το τουρνουά, http://www.zougla.gr/greece/article/i-zouglagr-sto-skakistiko-tournoua-dimotikou-sxoliou-avlona

Τηλεοπτικά επίσης το τουρνουά καλύφθηκε από το www.evripostv.gr με τον κ. Ευριπίδη Κορώνη, ένθερμο υποστηρικτή των δραστηριοτήτων της Σκακιστικής Ακαδημίας, ο οποίος επιμελήθηκε και τη φωτογράφηση της διοργάνωσης.

Η σκακιστική γιορτή έκλεισε με  ανταλλαγές ευχών για το νέο έτος  2013.

Αναλυτικά στοιχεία για το τουρνουά (συμμετοχές, αποτελέσματα κτλ), Βίντεο και Φωτογραφίες υπάρχουν στις Ιστοσελίδες: http://www.skakistikiakadimia.grhttp://www.ekkna.net ενώ το ρεπορτάζ του zougla.gr είναι διαθέσιμο εδώ: http://www.zougla.gr/greece/article/i-zouglagr-sto-skakistiko-tournoua-dimotikou-sxoliou-avlona

Διαβάστηκε 3225 φορές
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide thumbnail

Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς"

11 Χρόνια Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» (2006-2017)