Slide backgroundSlide thumbnail
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

34ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και ΕΥΒΟΙΑΣ

34ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και ΕΥΒΟΙΑΣ 2016

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2016

2ος ΓΥΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 11/4/2016

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΓΥΡΟΥ

Α/Α ΛΕΥΚΑ   ΜΑΥΡΑ
1 ΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 1 – 3 ΣΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
2 ΣΟ ΘΗΒΑΣ  3,5 – 0 α.α ΣΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
3 ΣΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ 3,5 – 0 α.α ΝΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
4 ΑΕΚ ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ 0 – 4 ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2ου ΓΥΡΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4/2016 - ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 11:00

Α/Α ΛΕΥΚΑ   ΜΑΥΡΑ
1 ΣΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ   ΣΟ ΘΗΒΑΣ 
2 ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΣ   ΣΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των σωματείων που έχουν τα ΛΕΥΚΑ.

Ο τελικός του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/5/2016 (ώρα έναρξης 17:00).

ΚΛΗΡΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 5/4/2016

Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων (Αριθ. Πρωτ. 96697/1-4-2016, άρθρο 9 «ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ») και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων συμμετοχής, ορίσθηκαν οι παρακάτω συναντήσεις για τον 1ο γύρου του Περιφερειακού Ομαδικού Κυπέλλου  της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας για το 2016:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Α/Α               ΛΕΥΚΑ                                         ΜΑΥΡΑ

1              ΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                     –       ΣΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

2              ΣΟ ΘΗΒΑΣ                          –       ΣΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

3              ΣΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ  –       ΝΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

4              ΑΕΚ ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ         –        ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4/2016 - ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 11:00

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των σωματείων που έχουν τα ΛΕΥΚΑ.

Με την ομάδα του ΑΕΚ ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ δηλώθηκε,  σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων, ο κοινοτικός (BUL) σκακιστής Radev Angel Ivanov (ΑΜ ΕΣΟ 42979, FIDE ID 25820036, διεθνές ΕΛΟ Απρίλιου 1389).

ΕΣΟ

 

******************************************************************************

34ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και ΕΥΒΟΙΑΣ

Αριθ. Πρωτ   96697/1-4-2016

34ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και ΕΥΒΟΙΑΣ

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) προκηρύσσει το Περιφερειακό Ομαδικό Κύπελλο για την Ανατολική Στερεά και Εύβοια που αποτελεί προκριματική φάση για το 34ο Πανελλήνιο Ομαδικό Κύπελλο για το 2016.

2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία της Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας (Βοιωτία, Εύβοιας, Φθιώτιδα,  Φωκίδα) που είναι μέλη της ΕΣΟ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής, με τις υπογραφές των αρμοδίων και τη σφραγίδα του σωματείου, πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της ΕΣΟ μέχρι και την Δευτέρα 04/04/2016 με φαξ (210 9221620) ή e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Η δήλωση συμμετοχής ισοδυναμεί με πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσας προκήρυξης.

3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή.

            Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα αλλοδαπό σκακιστή-στρια (κοινοτικό ή μη). Η δήλωσή του θα πρέπει να γίνει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής του σωματείου μέχρι την Δευτέρα 04/04/2016,με ταυτόχρονη κατάθεση του αντίστοιχου παράβολου συμμετοχής (για τους μη κοινοτικούς) είτε απευθείας στο λογαριασμό όψεως της ΕΣΟ αριθ. 080/480580-13 Εθνική Τράπεζα Ελλάδας, είτε με οποιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο (όπως ταχυδρομική επιταγή, κατάθεση στα γραφεία της ΕΣΟ κλπ.). Μη εμπρόθεσμη καταβολή του παράβολου αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής του αλλοδαπού σκακιστή.

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 8/7/2000 ορίζονται παράβολα συμμετοχής ανά αγωνιστική περίοδο, για τους αλλοδαπούς μη κοινοτικούς σκακιστές που υπάγονται στην παραπάνω παράγραφο σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο βαθμό αξιολόγησής τους στους διεθνείς πίνακες της FIDE ως εξής:

ΕΛΟ FIDE ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Μέχρι 2400 90 Euro
2401-2500 120 Euro
2501-2600 150 Euro
2601-2700 180 Euro
2701-2800 210Euro
κ.ο.κ.

Του παραπάνω παράβολου εξαιρούνται οι αλλοδαποί που σύμφωνα με τους πίνακες της FIDE ανήκουν στην δύναμη της Ε.Σ.Ο. και αγωνίζονται με την Ελληνική σημαία (εθνικές ομάδες).

Η συμμετοχή σε ομαδικούς αγώνες αλλοδαπών σκακιστών κοινοτικών ή μη δεσμεύει τα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (2016) για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις της ΕΣΟ.

Επισημαίνεται ότι για τη δήλωση νέο-εγγραφόμενου αλλοδαπού σκακιστή-στριας (κοινοτικού η μη) είναι απαραίτητη η κατάθεση της σχετικής αίτησης εγγραφής στην ΕΣΟ συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

4. ΧΡΩΜΑΤΑ

Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.

5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 30 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής ή σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 60’ λεπτών από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται.

6. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).

7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

8. ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

9. ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Τα ζευγάρια προκύπτουν με κατευθυνόμενη επιλογή (γεωγραφικά κριτήρια).

10. ΚΛΗΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Στον πρώτο γύρο οι ομάδες “εντός έδρας” καθορίζονται με κλήρωση (σε περίπτωση ίδιων ζευγαριών σε σχέση με το περσινό κύπελλο θα ισχύσει εναλλαγή έδρας).

Στους επόμενους γύρους ακολουθείται διαδικασία εξισορρόπησης χρωμάτων στην πρώτη σκακιέρα όπως στο Ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ίδιας διαδοχής χρωμάτων διενεργείται κλήρωση.

11. ΗΜΕΡΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Η κλήρωση για κάθε αγωνιστική θα γίνεται, εάν είναι δυνατόν, την αμέσως προηγούμενη Τρίτη από την ΕΣΟ. Σε περίπτωση ενδιάμεσων γύρων η κλήρωση θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο την αμέσως προηγούμενη Δευτέρα.

12. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

1ος ΓΥΡΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4/2016 (11:00)

2ος ΓΥΡΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4/2016 (11:00)

ΤΕΛΙΚΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5/2016 (17:00)

Αν από τον αριθμό των ομάδων απαιτείται εμβόλιμος γύρος θα διεξαχθεί το Σάββατο 16/4/2016 και ώρα 17:00.

Οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα (διεξαγωγή του αγώνα σε άλλη ημερομηνία ή σε άλλη από την καθορισμένη ώρα) μπορεί να γίνει μετά από γραπτή συμφωνία των 2 σωματείων και τελεί υπό την έγκριση του Διευθυντή Αγώνων.

13. ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

Προκειμένου να στρογγυλοποιείται ο αριθμός των ομάδων σε δύναμη του αριθμού 2 μπορεί να γίνει εξαίρεση από την κλήρωση αριθμού ομάδων.

14. ΕΔΡΑ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ο τελικός θα διεξαχθεί σε έδρα που θα καθοριστεί με απόφαση της ΕΣΟ η οποία είναι τελεσίδικη.

15. ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Η ομάδα που προκρίθηκε στον επόμενο γύρο πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιήσει με έγγραφο της (e-mail ή fax) στην Ένωση/Τοπ.Επ. το αποτέλεσμα του αγώνα ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Παράλειψη τέτοιας έγγραφης ή τηλεγραφικής ειδοποίησης αποτελεί ΛΟΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ από την κλήρωση του επόμενου γύρου.

16. ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 30 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

17. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Σε κάθε συνάντηση ορίζεται διαιτητής από την Κ.Ε.Δ..

Αν σε μια συνάντηση δεν παρουσιασθεί ο Διαιτητής που ορίσθηκε, ενημερώνεται αμέσως η Κ.Ε.Δ. για τον ορισμό άλλου Διαιτητή. Μετά την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων και αν δεν ορισθεί άλλος Διαιτητής, η συνάντηση δεν διεξάγεται και το θέμα αντιμετωπίζεται από την διοργανώτρια αρχή (Ορισμός άλλης ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα που ματαιώθηκε).

Χρέη Διευθυντή Αγώνων θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος της ΕΣΟ κος Βασίλης Θεοδωρίδης.

18. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων του διαιτητή υποβάλλονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΣΟ. Το ύψος του παράβολου ορίζεται στα 90 Euro.

19. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Η κλήρωση θα γνωστοποιείται στα σωματεία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).

20. ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ ΕΝΩΣΕΩΝ – ΤΟΠ. ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται Κυπελλούχος Ανατολικής Στερεάς & Ευβοίας και συμμετέχει στη φάση των Μπαράζ (16 ομάδες) του 34ου Πανελληνίου Ομαδικού Κυπέλλου για το 2016 που θα διεξαχθούν την Κυριακή 05-06-2016.

Σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 05/12/2015 το ζευγάρι και τα χρώματα των ομάδων ) έχουν ως εξής:

ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ (ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6/2016)

ΛΕΥΚΑ ΜΑΥΡΑ
ΕΣΣΝΑ 1 ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Η αρίθμηση των ομάδων από ΕΣΣΝΑ (1-4) και ΕΣΣΘΧ (1-2) θα καθορισθεί μετά από κλήρωση.

Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στα μπαράζ η αναπλήρωση της κενής θέσης μπορεί να γίνει το αργότερο μέχρι τις 30/05/2016 και μόνο με έγγραφη δήλωση της οικείας Ένωσης ή Τ. Επιτροπής. Για την ΕΣΣΝΑ αναπλήρωση μπορεί να γίνει μέχρι την 8η θέση, για την ΕΣΣΘΧ μέχρι την 4η θέση και για τις υπόλοιπες ενώσεις – τ.επιτροπές μέχρι την 2η (φιναλίστ τελικού).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ
Διαβάστηκε 1511 φορές
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide thumbnail

Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς"

11 Χρόνια Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» (2006-2017)